Dj Jo in zak en as na diefstal installatie

advertentie

T ZAND – Jo Linting van de Vrije Radio Omroep ’t Zand oftewel “Dj Jo van de VRO”, zit in zak en as. Afgelopen weekeinde is zijn aanhanger met de complete installatie voor zijn drive-in show gestolen.

De aanhanger kwam in het water terecht waarna de dieven alsnog met de spullen er vandoor gingen. “Nou dan zakt de moed wel in je schoenen, hoor.”

Een laptop en een mengpaneel. Veel meer heeft Jo Linting niet meer. Hij werd ’s morgens vroeg uit bed gebeld dat zijn aanhanger in het water lag. “Met mijn slaperige hoofd dacht ik: dat kan niet, ik ben hier. Het besef kwam toen ik op de plek stond bij het water en mijn spullen in het water zag liggen.”

Super
Dj ‘Jo van de VRO’ is al sinds de jaren ’80 een begrip in de regio. Daarom kwam hulp uit de omgeving snel op gang, waardoor hij toch gewoon kon draaien tijdens de kermis in ’t Zand. “Het is een hard gelag als je spullen gestolen worden, maar als je de steun van het dorpje zo ziet, dat is super.”

Nieuwste spullen
Jo wil zo snel mogelijk weer aan de slag met zijn eigen spullen, want muziek is zijn lust en zijn leven. De politie zoekt getuigen van de diefstal en Jo vraagt iedereen op te letten of zijn spullen op internet te koop aangeboden worden. “Het gaat om het nieuwste van het nieuwste spul. Ik hoop dat het terecht komt.”

Jurgen van den Bos van mediapartner NHNieuws maakte onderstaande reportage.

 

Noordkop Nieuws video verslag & reportages

advertentie