Dijk Den Oever wordt al witter

advertentie

Foto's: Noordkopnieuws.

DEN OEVER – De haven van het vissersstadje Den Oever ondergaat een heuse metamorfose. Van een lage groene dijk naar een hoge met witte stenen beklede dijk. Wel noodzakelijk in verband met de steeds hoger wordende zeespiegel en een grote storm die onverwachts kan optreden.

Of de dijkverhoging nu wel of niet noodzakelijk is daar verschillen de meningen in het vissersdorp nogal over maar het feit is dat het HHNK (Hoogheemraadschap Noorder Kwartier) geen risico wil lopen en het project laat uitvoeren. De 900 meter lange havendijk voldoet niet meer aan de wettelijke veiligheidseisen, aldus HHNK.

Als men zo over de haven loopt en je weet hoe het er vroeger uitzag dan kun je niets anders zeggen dan dat het behoorlijk is veranderd en ook nog gaat veranderen. Een geheel vernieuwde coupure met voetgangersbrug en nog een brug over de dijk naar café De Houtzolder. Over de coupurebrug loopt nog een prijsvraag bij HHNK.

Een strakke dijk van witte blokken met daaronder glanzend zwart asfalt. Wel veel drukte rondom de afslag maar dat moet men maar even voor lief nemen. De werkzaamheden gaan voorspoedig en men hoopt over enkele maanden klaar te zijn.

Alleen wordt er nog wat gemopperd over de afrit van De Basalt richt de afslag. Deze bocht blijkt voor sommige vrachtwagens te krap te zijn en zij zouden de draai niet kunnen maken. De werkzaamheden zouden zijn uitgevoerd naar idee van de 1e tekening die inmiddels wel zou zijn aangepast. De tijd zal het leren of het ter zijner tijd wordt aangepast.

Wel is één ding zeker, Den Oever zal voorlopig geen last hebben van natte voeten en krijgt een strakke dijk die zeker meer toeristen naar het vissersdorp zal brengen.

De oversteek naar café De Houtzolder

 

Coupure met brug

 

De omstreden afrit

advertentie