Deskundige vrijwilligers gevraagd voor deelname aan VOA opleiding

advertentie

Hollands Kroon – Begin 2017 wordt een nieuwe VOA opleiding gestart. Wij zoeken deskundige vrijwilligers uit Hollands Kroon die mensen advies willen gaan geven op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Buiten advisering kan hieruit voortvloeiend hulp aangeboden worden. Wij zijn heel specifiek op zoek naar nieuwe VOA’s in de regio Wieringen, maar andere geïnteresseerden zijn ook welkom.

Is de functie van VOA iets voor u?
Een VOA is een vrijwilliger die op verzoek of op eigen initiatief  ondersteunt, verwijst, bemiddelt of vrijblijvend adviseert.
De VOA geeft geen dwingende adviezen maar probeert de stuurkracht van de hulpvrager te versterken en daar waar mogelijk te helpen. Echter, de hulpvrager blijft altijd zelf verantwoordelijk.

De VOA is opgezet door LSBO-HK in samenwerking met Wonen Plus Welzijn en gefaciliteerd door de gemeente Hollands Kroon en Incluzio.

De geplande cursusdata zijn: donderdag 12 januari, 19 januari, 2 februari, 16 februari, 2 maart en 16 maart 2017 van 9.00-13.00 uur (in Anna Paulowna)

Hieraan voorgaand wordt een intakegesprek gepland eind november, begin december. Voor aanmelden of meer informatie kunt u contact opnemen met Marika de Jager, Wonen Plus Welzijn, 0224-273140 of m.dejager@wonenpluswelzijn.nl

advertentie