Den Oever plaatst visserij-informatieborden in haven

advertentie

DEN OEVER – Hoe kunnen we de visserijsector in Den Oever meer onder de aandacht brengen bij het toerisme? Over die vraag is de Stichting Vispromotie Historische Haven Den Oever gaan nadenken. Inmiddels is de uitkomst te bewonderen onder de noemer ‘Den Oever! Hoofdstad van de zeeverse vis’ in de vorm van twaalf informatieborden, een brochure, social media-accounts en een website.

Vissersbondlid Arie de Visser (WR-18) is één van de initiatiefnemers. “Den Oever ademt visserij”, vertelt hij. Maar ook wordt het vissersdorpje veel bezocht door toeristen. Alleen al met het Wieringer Vistifal en de Flora- en Visserijdagen (24 t/m 28 augustus) trekt Den Oever jaarlijks 35.000 mensen. Reden om de visserij nog meer onder de aandacht te brengen, vond de Stichting Vispromotie Historische Haven Den Oever.

Als ik kijk naar andere vissersplaatsen zoals Texel, Harlingen en Lauwersoog, dan kunnen wij in Den Oever veel meer doen aan de promotie van de visserij”, vindt de schipper van de WR-18. Als hij op vrijdag in de haven ligt met zijn kotter, merkt hij dat passanten nieuwsgierig zijn. “Er komen geregeld mensen langs met vragen. Waar ik op vis bijvoorbeeld of hoe ik die vis vang. Ik ben trots op mijn beroep en vindt het leuk om daarover te vertellen”, aldus Arie die op dit moment op langoustines vist.

Met de komst van de promotiemiddelen, waaronder de informatieborden is Arie dan ook erg content. De informatieborden zijn op twaalf plekken in en rondom de haven geplaatst en vertellen de voorbijganger onder andere meer over de verschillende doelsoorten, de afslag, de vuurtoren en de historie van de Den Oeverse visserij. Onderaan de informatieborden staat een QR-code, als de lezer deze scant met zijn mobiele telefoon komt er nog meer informatie over het onderwerp naar voren. Daarnaast is er ook een brochure ontwikkelt en kan men online terecht.

De informatieborden en de brochure zijn deels gesponsord door de Nederlandse Vissersbond. “De visserijsector is voor velen onbekend terrein. Dit is een mooi initiatief van de Wieringer stichting om de visserij op laagdrempelige wijze meer onder de aandacht te brengen. Daar dragen wij graag ons steentje aan bij. Ook wij voelen dezelfde trots als Arie”, vindt Vissersbondvoorzitter Johan Nooitgedagt.

Bron en foto: Vissersbond.nl

advertentie