Decorbouwers Thalia

advertentie

DEN OEVER – Sinds Thalia 65 jaar geleden werd opgericht is de tijd niet stil blijven staan.
Van Operettevereniging Thalia veranderde de naam in Thalia Muziektheater Hollands Kroon en is de weg naar de musicals ingeslagen. De techniek deed zijn intrede en het lijkt nu haast ondenkbaar dat er in de beginjaren onversterkt gezongen en geacteerd werd in de grote zaal van Hotel Smit te Middenmeer

Decors waren van imposante afmetingen; dorpspleinen en kastelen werden nagebouwd op het toneel. Het doel was om de romantische werkelijkheid te benaderen. Nu is het de grote uitdaging om effectief een omgeving te scheppen met vernuftige bouwsels ondersteund door beeldprojectie. Een klus waar veel creativiteit en technisch inzicht bij komt kijken.

Verantwoordelijk voor de decors in The Wiz zijn Harm Veld, John Bradley, Wim Jonker en Chris van Vilsteren. Een gemêleerde ploeg waarbij Chris en John maar liefst 64 jaar in leeftijd schelen!

Maar van de oudgedienden leert de 15 jarige Chris veel en na een start als “schroeven-aangever” is hij inmiddels opgeklommen tot “manusje-van-alles”.

John Bradley en Harm Veld zijn al tientallen jaren betrokken bij Thalia en naast het ontwerpen en bouwen van decors spelen ze ook altijd mee. Wim Jonker kwam 8 jaar geleden met Thalia in aanraking door zijn zus Tinie Kok die met Marga Stroo voor de kleding zorgt. In The Wiz komen wonderlijke situaties voor en die scenes worden door verrassende trucs in het decor mogelijk gemaakt. Het viertal heeft heel wat uren in een loods doorgebracht, maar ze mogen trots zijn op het eindresultaat dat 16, 17, 18, 24 en 25 maart in het Vikingschip te Den Oever te zien zal zijn.

 

Op de foto van links naar rechts; Harm Veld, Chris van Vilsteren, Wim Jonker en vooraan John Bradley.

 

advertentie