De Noordkop Muziek Tip

advertentie

MUZIEKTIP – De tip van deze week is van een band die is ontstaan uit een hardrockgroep genaamd Vict’em. Nadat deze band in 1996 was gestopt zijn de bandleden Bart en Dennis verder gegaan met o.a. liedjes schrijven. Binnen een paar maanden kwamen er twee andere bandleden erbij en in 1997 brachten ze met een nieuwe band een demo uit met de naam ‘It’s an ice cream day’. Deze demo werd goed verkocht

We hebben het hier over de uit Goes (Zeeland) afkomstige band Racoon.  De band bestaat dus uit Bart van der Weide, Dennis Huige, Maarten van Damme en Paul Bukkens. De basgitarist is trouwens net nieuw bij de band want Stefan de Kroon nam eind 2017 afscheid van de Band.

De grote doorbraak van Racoon was in 2004 toen Michel Schoots het derde album van Racoon, ‘Another Day’ produceerde. Dit album kwam uit in april 2005 en stond ruim anderhalf jaar in de hitlijsten. Door dit album werd Racoon nóg bekender in Nederland. 

In 2006 was Racoon een van de meest geboekte acts op de Nederlandse festivals. Op Pinkpop was de band te zien op het hoofdpodium, en in dat jaar wonnen ze ook de ‘Schaal van Rigter’.

Vorige brachten ze het album ‘Look Ahead and See the Distance’ uit en daar komt nu ook de Noordkop Muziek Tip van deze week vanaf. De single ‘Soon’ is deze week de belangrijkste op Noordkop Radio en hoor je hem dus vaak voorbij komen.

106.6 FM | Kabel 89.0 | Ziggo 918 | DAB + 6A | Noordkop App

advertentie