De Noordkop Muziek Tip

advertentie

MUZIEKTIP – De tip van deze week komt uit onze hoofdstad Amsterdam. Onze belangrijkste plaat is van een Nederlandse zangeres, songwriter en producer. Nadat ze deel had uitgemaakt van de meidengroep Raffish brak ze in 2009 als solozangeres door met het nummer ‘Silly Boy’.

Eva Simons daar hebben we het natuurkijk over is geboren en getogen in Amsterdam en komt uit een muzikale familie. Simons werd in 2004 bekend met het televisieprogramma Popstars – the Rivals. Zij werd op de laatste selectieronde als vijfde verkozen om deel te mogen nemen aan de nieuwe meidengroep Raffish. In de zomer van 2005 verliet Simons Raffish om alleen verder te gaan.

In 2010 kwam haar volgende single uit, getiteld ‘Take Over Control’. Het nummer was geschreven door Eva Simons, Anthony Hamilton en producer/dj Afrojack. Het betrof officieel een single van Afrojack, waaraan Simons als meewerkend artiest meedeed. Take Over Control was haar eerste hit in Engeland.

In 2012 werd bekendgemaakt dat de tweede single van Will.i.am zijn album #willpower “This Is Love” ging heten. Later bevestigde hij dat dit een samenwerking ging worden met Eva Simons. Op 25 mei 2012 kwam de videoclip uit voor de single This Is Love Dit werd een nummer-1-hit in Engeland.

Inmiddels heeft de Amsterdams negen singles op haar naam staan en daar kan er nu eentje bij geschreven worden want haar nieuwe single heet ‘The One’ en die is deze week onze tip.

106.6 FM | Kabel 89.0 | Ziggo 918 | DAB+ 6A | Noordkop App

advertentie