De nieuwe uitdaging van Jessica (audio)

advertentie

Foto: Jessica Derks

WESTERLAND – Na een ski-ongeluk in 2006 en vele operaties is de 43 jarige Jessica Derks uit Westerland  rolstoelafhankelijk. Zij heeft nu een nieuwe uitdaging gevonden, ze gaat op 14 Juni 2019 samen het team van (Heliomare) de Helioheroes de Handbike Battle aan.

De handbike Battle is een uitdagende wedstrijd voor rolstoelgebruikers op de Kaunertalergletscherstrasse in Oostenrijk. Twaalf revalidatiecentra uit Nederland doen hieraan mee met een team van 6 handbikers. Jessica: “Ik wil graag zelf ervaren wat het is om 21 km bergop te fietsen met bijna 900 hoogtemeters met stijgingspercentages van 8 tot 17% te fietsen op pure armkracht”.

Tijdens de Handbike Battle wordt de deelnemer uitgedaagd om de grens te verleggen en het zelfvertrouwen te vergroten en het laten zien dat mensen met een beperking ook scherpe doelen kunnen nastreven. Letterlijk door een berg te overwinnen!

Sponsoren
Uitdagingen als deze hebben hun prijs. Het aangepaste materiaal, het vervoer, het verblijf, de medische en technische staf en daarom vraagt Jessica financiële steun om deel te kunnen nemen aan haar uitdaging.

Wil jij Jessica sponsoren, ga dan naar haar website.

Audiofragment Jessica Derks

advertentie