De Meertour 2018 een vierdaags wielerevenement

advertentie

HOLLANDS KROON – Van 10 t/m 13 Mei is er weer de Meertour het vierdaags wielerevenement voor amateurs en sportklasse-licentiehouders, georganiseerd door Stichting Meertour. Het evenement is uniek in zijn soort vanwege het uitgebreide programma op dit niveau.

De vierdaagse start met een ploegentijdrit en wordt vervolgd met 2 ritten in lijn, 2 criteriums en 1 individuele tijdrit. Hoewel de meerdaagse wedstrijd wordt georganiseerd in de kop van Noord-Holland kan de organisatie elk jaar rekenen op deelname van ploegen uit het hele land. Vanwege het hoge niveau van de Meertour is de wedstrijd zeer aantrekkelijk om aan deel te nemen en kan de winnaar zich met recht een topamateur noemen.

De eerste Meertour werd in 1987 verreden, de organisatie lag toen in handen van wielerliefhebbers uit Wieringerwerf. Aanvankelijk was de wedstrijd exclusief voor inwoners van de Wieringermeer. Tegenwoordig is de Meertour een uitstekend georganiseerde wedstrijd waar topamateurs willen presteren en waaraan KNWU juryleden hun medewerking verlenen. 

Tijdens deze vierdaagse maakt Noordkop Nieuws ook dit jaar weer een video dagverslag van de Meertour 2018 iedere avond een samenvatting van wat er die dag is gebeurd en kijken we naar de dag van morgen, wat zijn de uitslagen en en de standen in het klassement!

Het video verslag kijkt u terug op de website, via ons Ziggo TV kannaal 43 of in de Noordkop Nieuws APP (meer info over de app)  

Noordkop Nieuws video verslag & reportages

advertentie