De Langereistocht 2016

advertentie

Niedorp – De vergunning is rond. IJsclub Aartswoud en IJs en Volksvermaak Nieuwe Niedorp organiseren zondag 28 augustus 2016 de achtste Langereistocht. Deze wandel- en fietstocht zijn gebaseerd op de Langereis schaatstocht. De wandelroute is niet gelijk aan voorgaande jaren. Het gewijzigde traject gaat door het agrarische landschap van West-Friesland via dijkjes, kades en boerenlandpaden.

Dit in de omgeving van de dorpen Nieuwe Niedorp, Hoogwoud en Aartswoud. De wandeltocht is ca. 25 kilometer maar kan in kortere afstanden (8, 8,5 en 9 km) worden afgelegd. Er is gratis busvervoer tussen de startplaatsen bij de kortere afstanden. Informatie hierover ligt bij de startplaatsen. Het is verboden honden (ook aangelijnd) mee te nemen.

De fietstocht is ca. 40 kilometer en de route loopt langs het parcours van de Langereis schaatstocht. Meer informatie.

Op de route van de wandel- en de fietstocht zijn deze dag de volgende bezichtigingen te bezoeken: Oude werktuigen in de schuur van Nick Houter, Gouwe 3B te Hoogwoud. Geitenstal van Klaver Geit, Unjerweg 1 te Oude Niedorp. Rundveemuseum Aat Grootes, Schoolstraat 43 te Aartswoud. Tentoonstelling van Walvisch tot badpak in het historisch kerkgebouw, Schoolstraat 45 in Aartswoud. Voor deze laatste tentoonstelling wordt een kleine bijdrage gevraagd.

 

 

advertentie