De kracht van mediteren

advertentie

SCHAGEN – Lezing door Leen van der Meij Boeddhistisch monnik in de Tibetaanse traditie op dinsdag 30 januari 2018. Van 19.00 – 21.00 uur

Het woord Mediteren betekent letterlijk: veranderen, omvormen. Het is dus een methode, waarmee we kunnen veranderen wat innerlijk onbevredigend, pijnlijk of moeizaam is. Mediteren lost onze problemen niet (altijd) op, maar helpt om in moeilijke tijden de innerlijke harmonie, rust en evenwicht te bewaren.

Voordeel daarvan is, dat zich positievere houdingen en perspectieven aandienen. Er zijn vele vormen en technieken van mediteren. Daardoor kan ieder kiezen wat het beste past in de situatie en welke meditatie aangenaam is om te doen.

In zijn lezing gaat Leen van der Meij in op waarom, wanneer en hoe mediteren helpend is. Ook legt hij uit welke meditaties en methoden er zijn, en hoe je mediteren kan leren. Er is tijd voor vraag en antwoord, en voor enkele meditatie oefeningen.

Voor mediteren hoeft men geen boeddhist te zijn of te worden. De lezing is wel gebaseerd op de eeuwenlange meditatie ervaring van het Tibetaans Boeddhisme.

Locatie: Zen Schagen
Kaagweg 2A, 1741LB Schagen
Bijdrage: € 10,-
Inclusief thee
Aanmelden mag. Is niet noodzakelijk
Contact: windhorse37@gmail.com
www.klankvanboeddhisme.nl

advertentie