De huiskamer van Barsingerhorn voorgoed op slot: “Lekker met pensioen” (video)

advertentie

BARSINGERHORN – Café De Fortuin in Barsingerhorn gaat sluiten. Na 150 jaar komt er voorgoed een eind aan een tijdperk van feesten en partijen, rouw en trouw of gewoon een kop koffie. Het pand uit 1869 is verkocht en er komen appartementen in. “Het zal wel wennen zijn.”

“Het zijn de laatste loodjes. Heel raar,” vertelt cafébaas Dennis Kaptein aan onze mediapartner NH Nieuws. “Ik kwam hier toen ik 4 was heb hier bijna veertig jaar gewoond en gewerkt. Maatje Pink noemden ze me, maar ik heb er geen zin meer in.”

Zijn vader Max heeft het ook gehad. “Er is bijna geen dorp meer met een café door alle regeltjes. Ik ga lekker met pensioen. Geen vaatwassers meer uitruimen. Straks aardbeienplantjes en vissen.”

André Hazes
Cafe De Fortuin heeft een rijk verleden. “Herenboeren en onderwijzers hoefden maar op een belletje te drukken en de bediende kwamen iets brengen.” De sfeer is de laatste decennia flink veranderd. “André Hazes heeft hier opgetreden en Drukwerk. Dat was een spektakel voor het dorp, maar dat soort artiesten kunnen we niet meer betalen.”

Vader Max heeft koningin Beatrix nog ontvangen in het raadhuis naast het café. “Dat was niet echt een hoogtepunt, maar wel gezellig. Wat een gedoe met al die beveiligers. Ze mocht niet naar boven, maar ze deed toch waar ze zin in had. Dat was wel leuk.”

Met het einde van het café-tijdperk moet ook alles leeg. Dat betekent ook de verzameling fotocamera’s, muziekinstrumenten en andere snuisterijen. Alles moet weg, zegt Max Kaptein: “Ik heb nu wel een beetje spijt dat ik al die dingen heb verzameld, maar gasten vonden het leuk om te komen kijken.”

De familie houdt op 24 februari een verkoopdag.

Een bijdrage van mediapartner NH Nieuws met een video reportage van Jurgen van de Bos.

advertentie