Cursus ‘Eerste hulp bij DigiD’ voor inwoners – meld u nu aan!

advertentie

ANNA PAULOWNA – Bij de overheid kun je steeds meer zaken digitaal regelen. Bijvoorbeeld een uittreksel aanvragen bij de gemeente, belastingaangifte doen of een persoonsgebonden budget, AOW-uitkering of huurtoeslag aanvragen. Voor veel inwoners is het eenvoudig om deze zaken digitaal te regelen

Een aantal mensen is minder vaardig op dit gebied. Voor deze groep bieden wij de cursus ‘Eerste hulp bij DigiD’ aan. U leert hierbij werken met uw eigen digitale identiteit, genaamd DigiD, om zaken aan te vragen bij de overheid.
Aanmelden
U kunt zich aanmelden door contact met ons op te nemen, of via www.deacademievoorjou.nl. Per cursus kunnen acht cursisten deelnemen. De eerste cursus vindt plaats op 22 februari en heeft nog plek voor twee mensen. We denken nu na over data voor maart, april en mei. Deze data maken we later bekend. Voor de cursus wordt een eigen bijdrage van € 15,- per persoon gevraagd.

Wat leer ik in de cursus?
De cursus is ontwikkeld door de stichting Digisterker. Tijdens deze cursus leert u hoe u digitaal iets bij de overheid kunt regelen. Bijvoorbeeld hoe vraagt u een DigiD aan en hoe u dit gebruikt. De websites van het UWV, Sociale Verzekerings Bank (SVB), de Belastingdienst en de gemeente komen aan de orde. Daarnaast is er aandacht voor zogenaamde ‘mijn-omgevingen’. Dit zijn besloten gedeelten van overheidswebsites waar u zelf zaken kunt regelen, zoals MijnOverheid en de Berichtenbox.

Hoe lang duurt de cursus?
Een cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van 2 uur, in groepjes van acht personen en onder begeleiding van gecertificeerde docenten. Bij de start van de cursus ontvangt u een werkboek.

Is het belangrijk dat ik nu al goed om kan gaan met de computer?
De cursus is voor mensen die al een beetje met internet om kunnen gaan en een e-mailadres hebben. Kunt u dit niet, dan zijn er andere partijen die u kunnen helpen te leren hoe een computer, tablet en smartphone werkt.

Kan ik de cursus ook volgen via mijn eigen tablet of laptop?
Nee, dat kan niet. De cursus is te volgen via laptops die de gemeente ter beschikking stelt in verband met de digitale leeromgeving die daarop geïnstalleerd staat.

Wordt de cursus ook bij mij in de buurt georganiseerd?
De eerste cursussen worden gegeven in MFA De Ontmoeting in Anna Paulowna. Hier is een goede internetverbinding en is de privacy gewaarborgd. We zijn op dit moment aan het onderzoeken waar in de gemeente deze voorzieningen ook aanwezig zijn, zodat de cursus ook bij u in andere delen van Hollands Kroon georganiseerd kan worden.

Wat is De Academie voor Jou?
We vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Daar helpen we op verschillende manieren mee, onder andere door het geven van trainingen en cursussen op verschillende gebieden. Deze worden gegeven vanuit ‘De Academie voor Jou’. Vanuit dit platform worden trainingen en cursussen aangeboden die inwoners helpen om zo zelfstandig mogelijk te kunnen zijn. Denk aan trainingen budgetbeheer en hulp bij solliciteren. Meer informatie vindt u op www.deacademievoorjou.nl.

advertentie