Coupure op tijd klaar?

advertentie

DEN OEVER – Over een paar dagen zijn de Flora-en visserijdagen in Den Oever en dat betekent dar er weer vele duizenden mensen vanuit alle windstreken zullen neerstrijken op en in het vissersdorp.

Elk jaar is het weer een groot feest en dat zal dit jaar waarschijnlijk niet anders zijn. Of eigenlijk is niet helemaal hetzelfde. Er is een enorme verandering aan de gang op de haven. Een miljoenen kostend project om het steeds stijgende water uit het dorp te houden.

Hier zullen de bezoekers wel enige overlast van ondervinden, al zal de aannemer er alles aan doen om de overlast tot een minimum te beperken. De grote verandering zal de totaal vernieuwde doorgang bij café Tante Pietje zijn. De oude coupuredeuren zijn er uitgehaald en vervangen.

Alleen is nu de vraag; zijn de coupuredeuren en de vernieuwde doorgang op tijd klaar? Hopelijk wel, al zal het de pret niet drukken en zal het weer één groot festijn worden.

De bezoekers worden volledig geïnformeerd over de vorderingen van de dijkverhoging en kunnen zo kennismaken met hetgeen wij allemaal in Nederland kunnen als het gaat over waterbeheersing.

Foto: Herman Loer.

advertentie