Connexxion staakt donderdag 7 juni

advertentie

NOORD-HOLLAND – Noord-Hollanders die aanstaande donderdag een reis met het streekvervoer in de planning hebben, doen er verstandig een alternatief te zoeken. In het grootste deel van de provincie leggen chauffeurs van Connexxion het werk neer.

Dat meldt vakbond FNV vandaag. De aangekondigde staking is onderdeel van estafette-acties, waarmee personeel in het streekvervoer hoger loon en betere arbeidsomstandigheden proberen af te dwingen.

Er wordt gestaakt in de vervoerregio’s Haarlem-IJmond, Noord-Holland Noord en Amstel-Meerlanden. “Het wordt tijd dat werkgevers laten zien dat ze echt oog hebben voor de mensen”, aldus Paula Verhoef, bestuurder van FNV Streekvervoer. “We hebben nog geen verbeteringsvoorstellen gezien, daarom volgen de stakingen elkaar deze week sneller op.”

Niet overal tegelijk

Omdat het om estafetteacties gaat, wordt er niet overal tegelijk gestaakt. Zo rijden de bussen in Het Gooi donderdag wel, omdat de chauffeurs in die regio op zaterdag 26 mei al hebben gestaakt.

Pauze

Hoewel bij eerdere stakingen niet alle chauffeur het werk neerlegden, is de actiebereidheid onder chauffeurs volgens FNV nog altijd ‘ongekend hoog’. Verhoef: “Dus ik verwacht dat ook in Noord-Holland niet of nauwelijks bussen uitrijden. De chauffeurs willen concrete toezeggingen over vijf minuten pauze eens in de 2,5 uur en een einde aan hun hoge werkdruk.”

Bron: NH Nieuws 

advertentie