Concert The International Holland Music Sessions

advertentie

OOSTERLAND – Viool- en pianomuziek van Grieg, Wieniawski, Sjtsjedrin en Brahms op zondag 12 augustus 2018 in de Michaëlskerk, Oosterland om 11 uur.

De Japanse pianiste Mana Oguchi begon op 3-jarige leeftijd met pianospelen. In 2007 studeerde ze af aan de Tokyo University of Arts. Waarna ze haar studie vervolgde aan de Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover (HMTMH) en haar ‘Artistic Education’ diploma behaalde in 2009. Mana ontving haar Master Degree ‘Chamber Music’ aan de HMTMH waar ze studeerde bij Markus Becker. Tijdens haar studie in Hannover ontving Mana scholarships van de YAMAHA Foundation (2007) en de DAAD Foundation (2009-2011). Sinds 2013 is Mana werkzaam als lector aan de HMTMH.Mana wordt zeer gewaardeerd, zowel als solist en als kamermusicus en trad op in Japan en door heel Europa. Als solist, speelde ze met het Sapporo Symphony Orchestra, Philharmonic Chamber Orchestra of Wernigerode en het Festival Orchestra Concert of the International Concert Society Bodensee. De laatste 5 jaar trad ze op tijdens het HMTMH Kamermuziek Festival. Naast haar carrière als solist, is ze officieel begeleider in de klas van Leonid Gorokhov aan HMTMH. Als begeleider, werkte Mana voor de Joseph Joachim International Violin Competition Hannover, the International Festival of Young Violin Masters Lindau e.a. (’16)

De Oostenrijkse violiste Maria Sotriffer (1999) begon op 2-jarige leeftijd met vioolspelen. Haar eerste lessen kreeg ze van haar moeder (2001-2003). In de jaren hieropvolgend ontving ze lessen van Eugenia Polatschek; Pawel Vernikow; Thomas Christian en Elisabeth Kroptisch. Momenteel studeert ze in de klas van Gerhard Schulz aan de Universität für Musik und darstellende Kunst Wenen. Maria volgde masterclasses bij Midori Goto, Krill Troussov, Boris Kuschnir, Ingolf Turban.

Maria won Eerste prijzen bij: the gran prize virtuoso international music competition 2018; met eer bij de Austrian youth competition ‘prima la musica’ en de 3de prijs als concert master of the ‘Kammerorchester Musikschule Wien’. Een belangrijk solo recital gaf ze in januari in Klosterneuburg Augustinussaal, op het programma stonden werken van Brahms; Sarasate; Tchaikovsky; Grieg; Shchedrin; Brahms; Wieniawski. Vorig jaar was ze solist met het Ensemble Neue Streicher in Klosterneuburg Babenbergerhalle en met het  Ensemble Neue Streicher o.l.v. Michael Schneider. In 2009 nam Maria deel aan het Festival Julian Rachlin and Friends in Pernegg and Dubrovnik waar ze speelde met playing Julian Rachlin, Janine Jansen, Gidon Kremer, Mischa Maisky and Aleksey Igudesman. Deze zomer volgt Maria masterclasses bij professor Pierre Amoyal. (’18)

De Chinese pianist Yutong Sun (1995) begon op 7-jarige leeftijd met pianospelen. Zijn eerste lessen ontving hij van Hua Chang aan de Middle School die hoorde bij het Central Conservatory. Momenteel studeert Yutong bij Alexander Korsantia aan het New England Conservatory. Bij het 8th Bosendorfer international piano competition 2017 in de Verenigde Staten won hij de 2de prijs en de Phyllis Chiat Award. Yutong won de 3de prijs bij 62nd Maria Canals international piano competition 2016 in Barcelona en in 2012 de 1ste prijs bij de Jaen international piano competition. In het Palau de la musica in Barcelona bracht Yutong muziek van; Shostakovich, Prelude, Händel, Beethoven, Bach en Busoni ten gehore. Hij was in 2017 solist met het Orchestra Symphonic of Galicia op het programma stonde het Derde Pianoconcert van Prokovief. Yutong Sun’ Piano Recital CD (Laureate Series Piano) werd opgenomen bij NAXOS en verscheen in 2013. Deze zomer volgt Yutong bij TIHMS masterclasses bij de professoren Michel Beroff, Bernd Goetzke en Jacques Rouvier. (’18)

Meer informatie zie: www.tihms.com en www.zininoosterland.nl

foto: Maria Sotriffer © Sabine Klimpt

advertentie