Clubicoon Sietzo IJzer 75 lid van Succes

advertentie

Sietzo 2e van links en familie. Foto aangeleverd

HIPPOLYTUSHOEF – Succes man Sietzo IJzer is door voetbalvereniging Succes in het zonnetje gezet. Hij kreeg een mooie fotocollage op canvas aangeboden. Ook werd hij niet overgeslagen door Donyell Malen want zijn moeder Mariska mocht hem namens Donyell een PSV shirt aanbieden en een uitje naar een thuiswedstrijd in Eindhoven. Sietzo was duidelijk heel verrast.

Lid van verdienste en erelid Jan Buma nam in een verhaal zijn levensloop bij Succes door:

Het zal een zeldzaamheid zijn dat iemand gedurende 75 jaar lid van een vereniging is, maar met een staat van dienst als van de man die we vandaag in het zonnetje zetten, is een nog grotere uitzondering. En toch slaan deze feiten allemaal op ons erelid Sietzo IJzer, thans 86 jaar jong.

Sietzo, al weten we dat je een bescheiden man bent die zich niet zelf in de belangstelling zal zetten, een dergelijk jubileum is voor ons een prachtige gelegenheid om een groot clubman op een passende wijze te eren in verband met het feit dat je al 75 jaar aan onze club verbonden bent. En hoe.

Je werd lid in 1943 in een tijd dat je pas op 12-jarige leeftijd lid van een voetbalclub mocht worden en bij de aspiranten kon gaan spelen. Vlak daarvoor echter speelde je al je eerste wedstrijd toen je als 11-jarig jochie een keer bij de aspiranten stond te kijken.

Arie Hoogesteger zag Sietzo staan en zei dat hij wel mee kon spelen omdat het team een mannetje te kort kwam. Dat was niet aan dovemansoren besteed en zo speelde je je eerste wedstrijd voor je club….op zondagse schoenen.

Vanaf dat moment ging het snel.
Naast voetballen bleek dat je ook keeperskwaliteiten bezat. Het vijfde lijfde je in als keeper en toen de doelman van het eerste in een vormcrisis belandde, durfde de Engelse trainer van Succes Lawrence het aan je onder de lat van Succes1op te stellen.

Vanaf 1948 tot 1964 heb je in het eerste gestaan, vanaf je 18de weer als veldspeler, Je behoorde tot de roemruchte generatie die in 1962 promoveerde naar de derde klas na een zege op Bloemendaal voor zo’n 2000 toeschouwers op het pas twee jaar nieuwe huidige complex.

Naast voetballer ben je liefst bijna 40 jaar trainer bij onze jeugdafdeling geweest, hebt daarbij honderden jongens met name de technische kneepjes aangeleerd, technische voetballer als je zelf ook was.

Adriaan Hoogesteger jr. en laatstelijk Donyell Malen, thans PSV 1, hebben de grondbeginselen van het voetbal bij jou mogen leren.
Pas toen je de leeftijd van 75 jaar had bereikt, vond je het tijd om te stoppen! Naast je trainerschap ben je ook leider van het tweede geweest, en een blauwe maandag bestuurslid, maar dat ging moeilijk samen met je zuivelzaak.

Vele jaren was je het gezicht achter de bar van de kantine tijdens de trainingsavonden. De ultieme beloning voor al die vrijwillige arbeid in het belang van jouw club kwam met het meer dan verdiende erelidmaatschap van de club. Het waren niet alleen de activiteiten waarvoor je werd geridderd, maar met name ook je positieve benadering.

Gelukkig zien we je nog ieder weekend op ons complex, zowel bij de jeugd als de senioren. We hopen van harte je nog vele jaren bij onze club te mogen begroeten!! Sietzo, van harte gefeliciteerd met je 75-jarig jubileum als Succes-lid.

advertentie