Carnavalskraker over het bestuur in Hollands Kroon

advertentie

Wieringerwerf – Het begint zo langzamerhand een traditie te worden, dat er een carnavalsnummers verschijnt over de politiek in Hollands Kroon.

De Wieringermeerse tekstschrijver Alexander Bügel schreef al eerder de carnavalsnummers ‘De Boot van Japie’ en ‘Transparant, maar ondoorzichtig’. Dit jaar gaf hij de aanzet voor ‘Zo gaat dat in Hollands Kroon’. Een pakkende carnavalskraker die, net als zijn voorgangers, op ludieke wijze de handel en wandel in de politiek van Hollands Kroon aan de kaak stelt.

De eerste twee carnavalskrakers werden door Wieringer Jan van der Wal, onder pseudoniem  Jan met de Pet, ingezongen. Dit jaar moest het roer echter noodgedwongen om. ‘De trend binnen Hollands Kroon is om bijna alles uit te besteden aan externe bureaus. Daar  kan je dan als makers van het ‘serieuze’ carnavalslied natuurlijk niet bij achterblijven.

Wij voelden ons door het ingezette gemeentelijke beleid min of meer gedwongen om over de gemeentegrenzen heen te kijken. Gelukkig vonden we de oplossing nog relatief dicht bij huis in het duo The Showbusters’, zegt Bügel. 

The Showbusters bestaande uit Marcel Wessel (Schagen) en Johan Bouquet (Andijk) waren bereidt om de zangpartijen van het nummer ‘Zo gaat dat in Hollands Kroon’ voor hun rekening te nemen. Erwin Slootweg, foto-/videograaf en eigenaar van de Liaison Studio, completeerde het geheel met een bijpassende satirische clip. 
 
Klik hier voor film van de carnavalskraker.

advertentie