Carel ter Linden met ‘literair concert’ in Oosterland

advertentie

Foto aangeleverd

OOSTERLAND – Op 13 januari is Carel ter Linden, één van de bekendste dominees uit Nederland, te gast in Oosterland met zijn programma “ Literair concert” in samenwerking met pianiste Mirjam Karres. Carel ter Linden is bij het grote publiek vooral bekend geworden als hofpredikant en was ook de voorganger bij het huwelijk van Willem-Alexander en Maxima in 2002.

Hij schreef een aantal boeken over de zoektocht naar God en publiceerde in 2008  de gedichtenbundel Om een zin. Deze gedichten staan centraal in het literaire concert. Gedichten, ontstaan vanuit belevenissen uit het dagelijks leven, sprekend van de verwondering en de geheimen van dit bestaan.

Zo boeit de nachtrein hem omdat de reiziger het duister in gaat en zich volkomen  overgeeft aan een geheimzinnige bestuurder die hij totaal niet kent. Een mol  – dat ondergrondse dier dat nooit het daglicht ziet – roept bij hem de vraag op of de mens misschien even blind is voor het hogere dat hém omgeeft.  Gedichten over kinderen en over de geliefde, over leven en dood. Zinnen, woorden en beelden resoneren na in de muziek, die Mirjam Karres, pianiste, daarbij koos. Composities van Bach, Scarlatti, Schumann, Chopin, Liszt en Debussy wisselen de voorgedragen gedichten af.

Dit programma wordt vanaf 2009 uitgevoerd in vele provincies, in theatertjes, kerken, boekhandels en op verschillende culturele podia en nu dus ook in de Michaëlskerk in Oosterland.

Aanvang van dit literaire concert op 13 januari: 15.30 uur. Entree: €7,50 p.p.

advertentie