Cabaretier Arie Vuyk helpt Cultuurschuur de drempel over naar het nieuwe jaar

advertentie

Cabaretier Adrie Vuijk (foto aangeleverd)

WIERINGERWERF – Arie Vuyk is in 1969 geboren in Krimpen aan den IJssel. Van jongs af aan is hij gegrepen door cabaret, waarbij Fons Jansen, Freek de Jonge en Drs. P. grote voorbeelden zijn.
Tussen 2006 en 2016 won hij meerdere grote cabaretprijzen.

Arie Vuyk is in 1969 geboren in Krimpen aan den IJssel. Van jongs af aan is hij gegrepen door cabaret, waarbij Fons Jansen, Freek de Jonge en Drs. P. grote voorbeelden zijn.
Tussen 2006 en 2016 won hij meerdere grote cabaretprijzen.
Hij  acteerde acht jaar bij theatergroep Kijk Haar Nou en had een eigen tv programma op Rotterdam tv. Teven is hij  tekstschrijver voor onder andere Het Groot Niet Te Vermijden, die met mijn Piemellied een theater -en YouTube hit scoorden. “Tevens schreef ik de biografie van deze groep, welke verscheen bij uitgeverij Trichis. In het najaar van 2017 verschijnt mijn tweede boek”, aldus Arie Vuyk. bij uitgeverij Trichis. In het najaar van 2017 verschijnt mijn tweede boek.
Samen met René Splinter maakte hij de cd Bij de Horizon Linksaf, waarop de liedjes uit zijn meer dan tien theaterprogramma’s terug te vinden zijn.
Voor het Comedy Café te Amsterdam regisseerde hij de start-up opera Orfeo. Sinds 2016 maakt hij ieder jaar een avondvullend oudejaarsconference.

Hoogtepunten uit zijn loopbaan zijn elf grappen van zijn hand die zijn opgenomen in Het Grootste Citatenboek ter Wereld, samengesteld door Gerd de Ley en de complimenten die hij van Youp van ’t Hek en Paul van Vliet kreeg nadat ze hem hadden zien optreden.

Met de oudejaarsconference Vlak voor de finish probeert hij in vliegende vaart het jaar 2018 onder de loep te nemen en op tijd bij 2019 aan te komen. Gemeenteraadsverkiezingen, haperende klapschaatsen,The Passion en nog veel meer vervelende zaken passeren de revue, evenals de meest eenzame man van Europa. De oudejaarsconference is op 30 december, om 16:00 uur.  Kaarten kunt u reserveren via reserveringen@decultuurschuur.nl

advertentie