Burgerinitiatief voor speeltuin

advertentie

Web-banner-BBHK-728x90px

Middenmeer – Het hart van de polder is in rep en roer. Voor het goede doel gingen Middenmeerse kinderen afgelopen vrijdag met prachtig weer op de foto. De 4 enthousiaste meiden die de ‘Kerngroep Koeteltuin’ vormen, zijn op zoek naar sponsoren om de leukste, tofste, gezelligste en meest uitdagende speeltuin in Middenmeer en omstreken te realiseren. En… dat gaat natuurlijk niet zonder de hulp van hun doelgroep.

‘Beeldmateriaal is erg belangrijk bij de ondersteuning van onze fondsenwerving. Om de Koeteltuin te realiseren hebben wij omme nabij de €50.000 euro nodig’, weet Sabine van Biljouw, penningmeester van de in wording zijnde Stichting Koeteltuin.  Niet alleen worden verschillende fondsen aangeschreven, ook alle bedrijven in Middenmeer worden door het ‘bel en bezoek team’ benaderd voor sponsoring.

Het ruimtelijke, groene dorp biedt weinig uitdagende of rijp voor de sloop zijnde speeltuinen, een uitzondering daargelaten. Eén van de meest bezochte speeltuinen is sinds de winter van 2015 met hout dichtgetimmerd en de glijbanen zijn eraf gehaald, omdat er geen nieuwe onderdelen meer verkrijgbaar zijn voor de oude en vergane toestellen.

De Middenmeerse middenstand en bewoners zijn aangestoken met het ‘Koeteltuin virus’. De middenstand doneert allerlei leuke producten en diensten die de Koeteltuin veilt via hun Facebook pagina en veel bewoners hebben zich opgegeven voor de verkoop van speculaaspoppen waarvan de opbrengst ook geheel te goede komt aan de realisatie van de speeltuin. ‘Ik denk dat ons enthousiasme ook aanstekelijk werkt, we krijgen ook zoveel positieve feedback vanuit de bewoners’, geeft Laura Visser (secretaris) aan.

Kerngroep Koeteltuin is in februari gestart en heeft een uitgewerkt plan voor een avontuurlijke speeltuin. Centraal gelegen, omgeven door huizen, op een groot open veld aan de dr. Hoogkamerlaan dat de bestemming speeltuin heeft. De gemeente Hollands Kroon heeft akkoord gegeven op het plan en maakt enthousiast deel uit van dit burgerinitiatief.

Voor meer informatie www.koeteltuin.nl en Facebook www.facebook.com/koeteltuin

 

advertentie