Burgerhulpverleners voor AED in Lutjewinkel gezocht

advertentie

LUTJEWINKEL – In december vorig jaar is door Penny Komrij het initiatief genomen om via een online actie van de Hartstichting een AED apparaat in het hart van Lutjewinkel te krijgen. In een hele korte tijd is het gelukt om het voor elkaar te krijgen.
Inmiddels is de Lutjewinkeler AED opgehangen midden in het dorp, bij de entree van Cultuurhuis de Kolk. Een belangrijk aspect is dat er voldoende mensen zijn die zich beschikbaar stellen als Burgerhulpverlener. Als Burgerhulpverlener moet je beschikken over een reanimatie/AED certificaat en kun je opgeroepen worden om hulp te verlenen met een AED.

Het zou mooi zijn als er ook in en rond Lutjewinkel een aantal Burgerhulpverleners zijn die de AED kunnen bedienen. Speciaal hiervoor wil het Cultuurhuis in september een cursus Reanimatie/AED organiseren, data en tijd volgen later. Deze cursus bestaat uit 2 avonden a 2.5 uur. Bij 5 deelnemers (minimaal) zijn de kosten €15 euro, bij 12 deelnemers (maximaal) € 6 euro. Voor meer informatie en/of aanmelding voor de reanimatie/AED cursus kun je mailen naar info@cultuurhuisdekolk.nl.

advertentie