Burgemeester is vandalisme spuugzat

advertentie

Wieringen – De gemeente roept u op om alert te zijn en bij de politie melding te maken van verdachte zaken na een reeks van forse vernielingen op Wieringen. In de nacht van zondag op maandag werden de toiletten in de Waddenhaven van Den Oever kort en klein geslagen. Eerder waren in Hippolytushoef al enkele bushokjes het doelwit van vandalen.

Burgemeester Jaap Nawijn is woedend en verbijsterd over de reeks vernielingen. “Nou stond ik al op het punt een oproep tot alertheid te doen na de vernielingen in Hippolytushoef, word ik ingehaald door de bittere actualiteit in Den Oever. Wat bezielt mensen? Hoe halen ze het in hun botte kop om eigendommen van de samenleving aan gruzelementen te slaan? Als deze mensen nog een greintje lef hebben, melden ze zich om op te draaien voor de kosten”. 

Naar aanleiding van de vernielingen vraagt burgemeester Nawijn aan inwoners om alert te zijn. Nawijn: “Ziet of hoort u iets: meld het altijd bij de politie. Alleen zo kunnen politie en gemeente er mee aan de slag en kunnen de veroorzakers gevonden worden. Want alleen samen komen we tot een mooiere samenleving in Hollands Kroon.

 

advertentie