Burgemeester en wethouders geven gastles tijdens de Week van Respect

advertentie

Foto: Burgermeester Nawijn geeft gastles

HOLLANDS KROON – Burgemeester Nawijn en de wethouders Theo Groot, Mary van Gent en Theo Meskers, geven deze week gastlessen op scholen in Hollands Kroon in het kader van de Week van Respect 2018. De gastlessen worden gegeven op scholen in Wieringerwerf, Breezand en Nieuwe Niedorp.

Inclusieve samenleving
Jaarlijks wordt de Week van Respect in de tweede week van november gehouden. Met behulp van lesmateriaal, activiteiten en gastlessen worden jongeren gestimuleerd om samen te zorgen voor een inclusieve samenleving.

Vanzelfsprekend
Voor het college van Hollands Kroon is het vanzelfsprekend dat de gemeente meedoet aan deze Week van Respect: “Respect is in Hollands Kroon één van de kernwaarden. En dat heeft natuurlijk een belangrijke reden. Want alles begint met een respectvolle houding. Naar elkaar, naar je omgeving en naar jezelf. Zaken komen pas met die grondhouding op een constructieve manier tot stand. Hoewel ‘respect’ voor iedereen vanzelfsprekend zou moeten zijn, is het goed dat hier via deze ‘Week van Respect’ extra aandacht aan wordt besteed. Iedereen moet weten dat ‘respect’ de normaalste zaak van de wereld is.”.

advertentie