Brutale diefstal in Winkel (update)

advertentie

WINKEL – De politie is op zoek naar getuigen van diefstal van geld en sieraden van een ouder echtpaar vanuit een woning bij een winkel aan de Bosstraat in Winkel. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op tel.nr. 0800-7000 (meld Misdaad Anoniem).

Het echtpaar drijft een winkel in tweedehands kleding. Omstreeks 15.00 uur kwam een jonge vrouw aan de deur die op zoek was naar een specifiek kledingstuk. De deur, die normaal dicht zit, werd voor de vrouw open gedaan.

Terwijl de vrouw geholpen werd, kwamen er nog vier personen binnen. Hierdoor werd het echtpaar afgeleid en is de vrouw vermoedelijk binnendoor naar de woning van het echtpaar gelopen. Hier werden geld en sieraden buitgemaakt.

Op facebook vertelt zoon John het volgende:

Onze ouders 93 en 91 jaar oud hebben nog steeds een manufacturenwinkel in het dorpje Winkel. Op  22 februari zijn ze op een sluwe gemene manier van al hun spaargeld en sieraden berooft door 1 meisje en 1 heer met 2 vrouwen (oostbloktypes). We hadden al een bel aangebracht zodat de klanten eerst moesten aanbellen voor dat de deur open ging. Maar een lief meisje lieten ze binnen en een paar minuten later kwam de rest binnen die voor de nodige afleiding zorgden. Zodat het lieve meisje op rooftocht door het hele huis is geweest.
Als er mensen zijn in de Bosstraat van Winkel die misschien een camera hebben hangen, het gaat om een beige stationwagen rond 15.00 uur tips graag even bellen de politie 0900-8844.

advertentie