Brandweer Middenmeer uitgeschakeld, Den Oever gaat door naar 2e ronde

advertentie

MUIDERBERG – Tijdens de gisteren gespeelde brandweerwedstrijd te Muiderberg behaalde de blusgroep uit Middenmeer een 5e plek. Blusgroep Den Oever deed het beter en behaalde een verdienstelijke 2e plek en gaan door naar de 2e ronde over een paar weken.

Tijdens de gisteren gehouden brandweerwedstrijd in Muiderberg lag een eenvoudig scenario voor de deelnemers klaar, waarbij de jury vooral keek of de procedures juist en veilig uitgevoerd werden. Bij een garagebedrijf ontstond een klein brandje in een auto die onder een overheaddeur stond, door de rook die de garage binnendrong raakte een medewerker bedwelmd en viel  tegen een auto aan die op een krik stond. Die auto viel van de krik en landde bovenop een monteur die daardoor met zijn been bekneld raakte. De taak voor alle 10 deelnemende ploegen was om het incident zo snel, veilig en goed mogelijk op te lossen.  

De ploeg uit Marken deed dat volgens de jury het beste en behaalde de 1e plek, op de voet gevolgd door blusgroep Den Oever. Een knappe prestatie van bevelvoerder Ron Boersen en zijn manschappen.

Blusgroep Middenmeer had hoger kunnen eindigen, maar door kleine slordigheidjes kwamen ze dit jaar niet hoger dan de 5e plek. Volgend jaar de puntjes op de i, en een plek bij de eerste 3 moet dan haalbaar zijn. 

advertentie