Brandweer krijgt het druk

advertentie

DEN OEVER/HIPPOLYTUSHOEF – De vrijwillige brandweer van Den Oever en Hippolytushoef zal waarschijnlijk de komende tijd vaker moeten uitrukken. Het is wel makkelijk als je dit van tevoren weet maar de reden voor de meldingen zal veelal hetzelfde zijn. ‘ Ongeval met gevaarlijke stoffen ‘.

Op veel plaatsen is men in Hippolytushoef sleuven aan het graven voor een nieuwe stroomkabel. Dit omdat er steeds meer vraag is naar elektriciteit en het huidige net de vraag niet meer aan kan.

Bij het graven komt men uiteraard andere leidingen tegen en deze worden nogal eens (per ongeluk) geraakt. En als het dan de gasleiding betreft wordt het altijd gevaarlijk voor de omgeving in verband met ontploffingsgevaar. En in dit geval moet de brandweer opdraven om de situatie te beoordelen en te zorgen dat er geen gevaarlijke situatie ontstaat.

Maandag kwam er weer een melding binnen voor zo’n situatie aan de Tjatting. De brandweer van Hippolytushoef kon helaas niet ter plaatse komen omdat men niet voldoende manschappen op de been kon krijgen. Gelukkig hebben wij dan nog Den Oever en deze kwam ruim op tijd aan en constateerde dat het allemaal reuze meeviel. Zij konden dan ook onverricht ter zake weer naar de thuisbasis.

Dit was aan de Tjatting de tweede melding binnen 10 dagen. Op 13 september moest men ook al naar deze straat voor eenzelfde melding. Hopelijk blijft het hierbij maar wij verwachten de komende tijd toch wel wat meer uitrukken voor de brandweer in verband met de vele graafwerkzaamheden.

Foto: Noordkopnieuws 

advertentie