Brandweer brengt verkoeling voor de kids in Middenmeer

advertentie

MIDDENMEER – Speeltuin de Koeteltuin werd maandagavond  omgetoverd tot een grote waterspeelplaats. De brandweer van Middenmeer had alle kinderen uit het dorp uitgenodigd om te komen poedelen en om spuitvoetbal te komen spelen. Daar werd ruim gehoor aan gegeven.

“We gaan bijna ten onder aan ons eigen succes”, lacht bevelvoerder Dennis de Blok van de brandweer tegenover de verslaggever van onze Nieuwspartner NH Nieuws. Van vier kanten staan brandweermensen water richting de kinderen te spuiten. “We doen dit jaarlijks maar zo druk als nu heb ik het nog niet gezien.”

Nadat iedereen goed nat is gemaakt, beginnen de spuitvoetbalwestrijden. “Voor we begonnen heeft een hond één van de ballen lek gemaakt”, vertelt een jongetje langs het veld. “Maar mijn moeder heeft een winkel en die heeft nog een nieuwe skippybal meegenomen.”

Evenement
Ellen Harms staat even verderop tevreden over het veld te kijken. Samen met een groep vrijwilligers heeft ze de organisatie op het veld in handen. Ook nu was het evenement weer snel gepland. “Mooi weer en een belletje van de brandweer en hop, we gaan ervoor”.

Maandagavond is de vaste oefenavond van de ploeg. “Ja we wilden eigenlijk een hele warme oefening houden maar dat plan hebben we toch maar even omgegooid”, zegt De Blok. Het waterfestijn is voor hun ook een welkome afwisseling. “Ja, alleen maar blije gezichten. Daar doe je het toch voor!”

advertentie