Brandalarm tijdens rumoerige raadsvergadering

advertentie

ANNA PAULOWNA – De raadsvergadering van Hollands Kroon moest gisteravond worden onderbroken door een ongewenst brandalarm.

Na de opening door de voorzitter kwamen bij agendapunt 4 een viertal insprekers aan het woord. Vervolgens kwam er een uiteenzetting over de financiële problemen bij de forse overschrijding van het budget wat voor de verbouwing van de gemeentehuizen was gereserveerd.

Wethouder Frits Westerkamp gaf als eerste behoorlijk aangeslagen een uiteenzetting hoe deze overschrijding zo vreselijk uit de hand was gelopen.  Volgens de wethouders was het mede te wijten aan de ambtelijke top die het college van burgemeester en wethouders in deze kwestie ook niet juist hadden geïnformeerd.

Wethouder Westerkamp met samenlevingszaken in zijn portefeuille voelde zich daar toch verantwoordelijk voor, en hield de eer aan zichzelf en stapte op .

Daarna nam wethouder financiën Meskers het woord, net dat hij goed en wel was begonnen met zijn betoog werd hij onderbroken door het brandalarm waardoor het gemeentehuis werd ontruimd.

De belangstellende op de volgepakte tribune moesten net als het college en de raadsleden het pand verlaten. Het bleek gelukkig loosalarm te zijn, maar wanneer het echt paniekerig zou zijn geweest had dat toch wel met kwalijke gevolgen kunnen aflopen.

Het was bepaald niet handig en eenvoudig om met z’n allen van de bovenverdieping waar zich ook nu die geheel vernieuwede raadzaal is gerealiseerd via de niet al te brede trap naar de uitgang te snellen.

Eenmaal bekomen van de schrik werd de vergadering weer hervat, en vervolgde een toch ook wel geëmotioneerde wethouder Meskers zijn betoog, de ambtelijke top had het college niet juist en bijtijds geïnformeerd met deze uit de hand gelopen toestanden als gevolg.

Ook wethouder Meskers voelde zich politiek verantwoordelijk, net als wethouder Westerkamp dankte hij de raad en z’n overige collega’s voor de altijd plezierige samenwerking.

Geëmotioneerd hield ook Meskers de eer aan zichzelf en stapte op.

Beide betreurde de gang van zaken ten zeerste maar het vertrouwen in het bestuur had een dusdanige deuk opgelopen dat opstappen onvermijdelijk was geworden’

Na een schorsing en een korte lunch werd de vergadering zonder de opgestapte wethouders voortgezet, om kwart over elf werd de vergadering door voorzitter Nawijn afgesloten.

Foto: alles moest via een smalle trap. Niet handig volgens Theo.
Een bijdrage van Theo Moras.

advertentie