Bouw school kan goedkoper volgens Wittink

advertentie

HOLLANDS KROON – De gemeenteraad heeft besloten om een nieuwe school in Hippolytushoef te bouwen aan de Elft, op het terrein van De Kei. Henk-Jan Wittink heeft onderzoek gedaan naar dit plan en veel reacties vanuit de lokale bevolking gekregen.

Hieruit blijkt dat een meerderheid het oude karakteristieke pand wenst te behouden in het dorpsbeeld. Zo blijkt ruim 57 procent te kiezen voor een nieuwe aanbouw aan het bestaande pand. 11 procent voor gedeeltelijke nieuwbouw en 30 procent voor sloop van het gebouw.

Hij heeft hierover gesproken met een bevriend raadslid, tevens architect in ruste, de heer De Herder. Zij zijn tot de conclusie gekomen nadat zij ter plaatse de afmetingen en de mogelijkheden te hebben bekeken dat er naast de school voldoende ruimte is om een extra vleugel te bouwen zonder het bestaande pand (exclusief de sportzaal) op te offeren.

Een simpele ingreep is om de parkeerstrook (kiss and ride)  te verleggen parallel aan de N99. Daar is voldoende ruimte aanwezig.

Groot voordeel van dit idee in deze vraag is dat er honderdduizenden Euro’s bespaard kunnen worden omdat er geen tijdelijke voorziening op het terrein van het gemeentehuis van Wieringen gebouwd hoeft te worden.

De vraag van Henk-Jan Wittink aan de gemeenteraad is of zij  dit voorstel/idee in de plannen willen meenemen?

advertentie