Bonkte Hongd Loop (video)

advertentie

WESTERLAND – De datum stond al weken dik omlijnt in haar agenda, maar zondag 16 september was het dan eindelijk zover. Bianca Udding organiseerde de Bonkte Hongd sponsorloop speciaal voor de dierenambulance Den Helder – Hollands Kroon. De ambulance is nodig aan vervanging toe. Zij hoopt daar een deel aan te kunnen bijdragen.

Even voor twaalf uur was het al gezellig druk achter haar lunchroom met diverse stands en natuurlijk met de lopers en hun honden. Meer dan 60 mensen hadden zich in geschreven om te lopen waarvan 25 met de hond.

Even voor half één knipte Frank Luik het lint door en gingen de wandelaars van start op het 5,5 kilometer lange uitgezette parcour. Halverwege het parcours was er een drinkplek voor de honden ingericht.

De deelnemers die meer dan €100 hadden ingezameld die ontvingen een sjaaltje voor de hond met de tekst; ‘ Ik Ben Een Super Hongd ‘.

De opbrengst, bijna €2000,-  komt geheel ten goede aan de dierenambulance en op de vraag of dit een terugkerend evenement gaat worden antwoorde Bianca volmondig “Ja”.

Noordkop Nieuws video verslag & reportages

advertentie