BMX: Schagen bijt spits af met Noord-Holland Cup

advertentie

Tim de Graaf van FCV Schagen bijt van zich af in de categorie Cruisers 13+. Foto: Frank Bakker

SCHAGEN – De weergoden waren de deelnemers aan de eerste Noord-Holland Cup (NHC) wedstrijd positief gezind. Zondag 17 maart was de eerste wedstrijd van de NHC in Schagen. Organisator Fietscrossvereniging (FCV) Schagen heeft afgelopen week alles op alles gezet om de baan, geteisterd door de vele regenval, zo optimaal mogelijk te maken voor de wedstrijden.

Strijd
Ruim 140 BMX rijders van de clubs uit Bussum, Heiloo, Langedijk, Uithoorn, Velsen-Noord, Schagen en Zwanenburg verschenen aan het starthek voor de competitie om de uiteindelijke titel Noord-Hollands Kampioen in diverse leeftijdsklassen. Er werd flink gestreden om de punten.

Zachte baan
Voorzitter Jack van Dorp van FCV Schagen: “Het was nog spannend. De vele regenval van de afgelopen week zorgde voor een zachte baan. Voor de rijders is dat niet prettig, want dan moeten ze nog meer kracht zetten. Bovendien wordt de baan dan stuk gereden en komen er gaten in. We hebben daarom bewust de trainingen afgelast, om de baan te sparen voor de wedstrijd. Dit was vervelend voor de rijders, maar wel beter voor de wedstrijd. Dankzij deze maatregelen lag de baan er prima bij. En gelukkig waren de weergoden ons vandaag goed gezind. Een enkele hagelbui na de derde manche mocht de pret niet drukken.”

NHC
De NHC is een competitie van zeven wedstrijden met een grote toegankelijkheid. Nu de eerste wedstrijd in Schagen achter de rug is, maken de rijders zich op voor de tweede wedstrijd op 5 mei bij de Uithoornse Wielertraining Club (UWTX) in Uithoorn. Naast de NHC draait het circuit van Schagen ook mee in de BMX-West Trofee. Deze wedstrijden zijn een opstap naar het grotere werk en bestaan uit negen wedstrijden in de regio Noord- en Zuid-Holland en Utrecht.

Nieuwe BMX rijders
Nieuwe rijders zijn bij FCV Schagen van harte welkom. De BMX-sport is geschikt voor iedereen die vanaf 5 jaar zelfstandig kan fietsen. Om op een laagdrempelige manier kennis te maken is het mogelijk om proeflessen te volgen. De vereniging stelt een BMX crossfiets, een gecertificeerde helm en handschoenen beschikbaar. Meer informatie op de website www.fcvschagen.nl

advertentie