Bidons voor Buurthuis Elto en laptops voor informatiewinkel Mee & De Wering

advertentie

Links de meiden van Buurthuis Elto, rechts Kim Smit. Fotografie Bertil van Beek

DEN HELDER – Als een vereniging een aanvraag indient bij de Helderse Uitdaging, dan doet manager Cyril Kraak haar uiterste best een ondernemer te vinden die deze aanvraag met gesloten portemonnee wil inwilligen. En dat lukte ook bij de aanvragen van Buurthuis Elto en Stichting Mee & De Wering.

Buurthuis Elto krijgt 150 bidons van Theater de Kampanje
Aankomende zomer is het zover, dan gaan de bouwdorpen weer van start. In verband met de verwachte warmte deze zomer diende Buurthuis Elto een aanvraag in bij de Helderse Uitdaging. Ze waren op zoek naar ongeveer 150 bidons, zodat zij elk kind kunnen voorzien van een bidon. Hiermee voorkomen ze dat er weer ontzettend veel plastic bekertjes gebruikt moeten worden om ervoor te zorgen dat de kinderen genoeg water drinken. Binnen één minuut was de match gemaakt. Kim Smit, matchgroeplid van de Uitdaging en werkzaam bij Theater de Kampanje stelde meteen 150 bidons van Joint the Pipe beschikbaar. Die waren nog over van het evenement GameDay 2018. Ze bracht de bidons persoonlijk langs bij het buurthuis die hier enorm blij mee waren.

Ghost Central stelt vier laptops beschikbaar voor project De informatiewinkel van Mee & De Wering
De informatiewinkel is een project van Stichting Mee & De Wering, gevestigd in MFC wijkhuis Nieuw Den Helder. Hier staan een groep vrijwilligers dagelijks cliënten bij die hulp nodig hebben, omdat ze laaggeletterd/digibeet zijn of er gewoon zelf niet uitkomen. De hulpvragen hebben meestal betrekking op belastingen, toeslagen, UWV of bijstand aanvragen, betalingsregelingen, schulden, uitleg van brieven of bellen met instanties. Gemiddeld komen er jaarlijks rond de 2000 hulpvragen binnen, met een grote piek in de belastingperiode. Er was slechts één laptop aanwezig bij de informatiewinkel en dat is natuurlijk veel te weinig. Omdat ze ook het spreekuur willen uitbreiden naar de Visbuurt en Tuindorp deed Mee & De Wering een aanvraag voor vier laptops. Dan zijn ze veel beter in staat om alle hulpvragen af te handelen. Via matchgroeplid Raymond Warnars hebben we een match kunnen maken met het bedrijf Ghost Central. Zij stelde vier gebruikte laptops, die nog in goede staat verkeerden, beschikbaar. En daar waren de vrijwilligers erg dankbaar voor.

Aanvraag indienen bij de Helderse Uitdaging? Ga naar www.helderseuitdaging.nl en dien je aanvraag in.

V.l.n.r. de vrijwilligers van de informatiewinkel, matchgroeplid Raymond Warnars en Casper van Ghost Central. Fotografie Bertil van Beek

advertentie