Bewoner krijgt vuurwerk door zijn raam

advertentie

HIPPOLYTUSHOEF – Zaterdagavond kreeg een bewoner aan het Pennekrogtje de schrik van zijn leven toen zijn raam werd ingegooid en er vuurwerk achter aan kwam.

De brandweer van WestWieringen was snel ter plaatse, maar hoefden niet in te grijpen. Er was geen brand maar wel was er door het vuurwerk enige rookontwikkeling in de woning.

Degene die het vuurwerk naar binnen hebben gegooid hebben eerst bij de benedenwoning een raam ingegooid. Of zij daar ook vuurwerk naar binnen wilden gooien is niet bekend. Daarna zijn zij naar de bovenwoning gegaan en hebben daar een raam ingegooid en toen het vuurwerk naar binnen gegooid.

De woning is van binnen licht beschadigd, maar er hoeft waarschijnlijk geen schoonmaakteam op af. De bewoner kwam met de schrik vrij. Zijn raam zal zo snel mogelijk worden gerepareerd.

Saillant detail is dat het een woningbrand betrof en er dus politie bij kwam. Twee jongelui op een bromfiets hadden de agenten niet zo snel gezien en kwamen zonder licht aanrijden. Uiteraard werden zij aangehouden, maar na een kleine speech mochten zij hun weg (zonder bon) toch vervolgen. Nu met licht.

advertentie