Bestrijding onkruid in goten en op verharding blijft lastige opgave

advertentie

De laatste weken krijgen wij regelmatig klachten over het onkruid in de goten en op de verharding. We constateren helaas dat het afgesproken onderhoudsniveau niet altijd en overal wordt gehaald.

Op gebied van onkruid op verharding heeft dat diverse oorzaken. In de eerste plaats zijn sinds dit jaar zowel chemische en biologische bestrijdingsmiddelen niet meer toegestaan. Dit heeft er voor gezorgd dat onze aannemer met alternatieve methodes het onkruid moet bestrijden. Dat gaat meestal goed, maar soms ook niet. Zo zit er op de aanschaf van alternatief materieel (stoom, infrarood) op dit moment een lange levertijd. Hierdoor kunnen we minder snel en effectief het onkruid op verharding bestrijden.

Daarnaast is gebleken dat het borstelen van het onkruid op trottoirs en in goten in droge perioden zorgt voor veel stof, wat overlast geeft voor omwonenden. Ook vormen geparkeerde auto’s lastige obstakels. Waar we in het verleden hier de rugspuit konden gebruiken, is dat met een borstelmachine niet meer mogelijk.
Maak een melding via de Fixi app
Meldingen over onkruid in goten of op verharding kunt u doen met de Fixi app. Op die manier kunt u meldingen volgen en ontvangt u updates over uw eigen melding(en).
Nieuw plan voor beheersen van onkruid
Op dit moment zijn we bezig met het opstellen van een nieuw plan voor het beheersen van onkruid op verharding, vegen van goten en reinigen van putten. Dit plan moet vanaf 2017 zorgen voor een effectievere beheersing van onkruid op verharding en in goten en het goed afvoeren van regenwater.
Vragen?
Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit bericht, neem dan gerust contact met ons op.

advertentie