Bereikbaarheid platteland in Politiek Café VVD

advertentie

HIPPOLYTUSHOEF – Hoe houden we het platteland bereikbaar? Die vraag staat centraal in een Politiek Café van de VVD op 22 november, vanaf 20.00 uur in Het Stamineeke in Hippolytushoef.

Aanleiding voor het Café is het verdwijnen van buslijnen, maar ook de geringe populariteit van het openbaar vervoer bij inwoners van de Kop van Noord-Holland.

Recent onderzoek van NH Nieuws heeft uitgewezen, dat maar 34 procent van de inwoners over een ov-chipkaart op naam beschikt. In Amsterdam is dat ruim tweemaal zo veel en in Haarlem bijna tweemaal zo veel.

De vraag is; neemt de populariteit af door het verdwijnen van ov-voorzieningen of verdwijnt het ov door het afgenomen gebruik? En: hoe zit het met de treinverbindingen buiten de spitsuren. Blijven die intact?

Om het debat op gang te brengen zijn enkele sprekers aanwezig die het thema introduceren met een bijdrage. Ook worden ideeën gepresenteerd, waarmee de mobiliteit op het platteland zou kunnen worden verbeterd.

Het Politiek Café is gratis toegankelijk. De VVD trakteert op koffie. Het is bovendien een leuke gelegenheid om kandidaat-raadsleden te ontmoeten. Twee van hen nemen de presentatie van de avond voor hun rekening: Petra Borst uit Nieuwe Niedorp (1e vrouw op de lijst) en Lars Ruiter uit Wieringerwerf (jongste kandidaat op de lijst).

advertentie