Belééf het Bloemencorso op 24 september

advertentie

WINKEL – Waar een klein dorp groot in kan zijn… Klein?? Met ruim 4000 inwoners én historische stadsrechten én meer dan een miljoen Dahlia’s op de ruim 20 wagens van het Bloemencorso voelt het dorp zich niet klein!

Zeker niet in de aanloop naar en tijdens het jaarlijkse Bloemencorso, dan zijn de Winkelers gro(o)t(s)er dan ooit! Met trots werken de ‘Corsisten’ weken-, zo niet maandenlang toe naar deze dag. De Corsogroepen werken hard aan de ruim twintig Corsowagens die op elke 4e zondag van september de straten in het dorp zullen vullen. De honderden vrijwilligers zorgen ervoor dat het tot een mooi en goedlopend geheel komt. Figuranten en muziekkorpsen vullen de optocht aan waardoor het ieder jaar weer een spectaculair geheel is!

1906
Toen begon het allemaal… met versierde (platte) karren, fietsen en verklede mensen. Nu worden er op de wagens ruim een miljoen Dahlia’s geprikt, geplakt of geniet. Het Bloemencorso maakt duidelijk een ontwikkeling door in inventiviteit, creativiteit en mogelijkheden.

2017
Het hier en nu. Wat staat je te wachten als je, samen met nog eens 10.000 bezoekers, op zondag 24 september deze dag komt meebeleven? Een kermis, een markt/braderie, muziekbands, uiteraard de optocht en (verlichte) avondopstelling en natuurlijk de afterparty! De hele dag is één groot feest voor jong en oud.

Faciliteiten

Om alle bezoekers van alle gemakken te voorzien hebben we twee -gratis- tribunes voor bezoekers die in de loop van de dag ‘loufe biene’ krijgen! Daarnaast hebben we invalidenparkeerplaatsen, te vinden bij Dorpsstraat 177 en op de Corsolaan.

Alvast een voorproefje
Via onze website kunt u alvast een kijkje nemen. Hier staan foto’s en filmpjes van vorige Corso’s. Op Facebook/BloemencorsoWinkel vindt u de laatste nieuwtjes, het promotiefilmpje (met dank aan Ofer Vazana en Patrick Kool!). Ook op www.pewisnieuwspagina.nl ziet u het laatste nieuws van onze razende reporter Peter Wittekoek.

Route en entree
Winkel ligt aan de weg Alkmaar, Heerhugowaard, Middenmeer, Afsluitdijk. Met speciale borden wordt u verwezen naar de ruim voor handen zijnde parkeergelegenheid. Reclame of sponsoring komt niet op de wagens voor. Daarom vraagt het Corso de volgende entreevergoeding:

De toegangsprijzen zijn: kinderen tot 12 jaar €2,50 en personen ouder dan 12 jaar €6,00. Geniet mee van deze dag, tezamen met iedereen die met het Corso te maken heeft (gehad) en iedereen die al jaren dit verrassende spektakel komt bewonderen! Voor meer informatie, volg/like ons op Facebook, Twitter en Instagram én kijk op onze website www.bloemencorsowinkel.nl

advertentie