Beleef het Bloemencorso in Winkel

advertentie

WINKEL – Waar een klein dorp groot in kan zijn, Klein? Met ruim 4000 inwoners én historische stadsrechten én meer dan een miljoen dahlia’s op de ruim twintig wagens van het Bloemencorso voelt het dorp Winkel zich zondag 24 september niet klein!

Met trots werken de ‘Corsisten’ weken-, zo niet maandenlang toe naar deze dag. De Corsogroepen werken hard aan de ruim twintig Corsowagens die elke vierde zondag van september de straten in het dorp vullen. Een dag voor jong en oud, dat jaarlijks zo’n 10.000 bezoekers weet te trekken. Met als hoogtepunt uiteraard de optocht van versierde wagens (meer dan een miljoen dahlia’s) en mooie figuranten. De honderden vrijwilligers zorgen ervoor dat het tot een mooi en goedlopend geheel komt. Figuranten en muziekkorpsen vullen de optocht aan waardoor het ieder jaar weer een spectaculair geheel is!

Een kermis, een markt/braderie, muziekbands, uiteraard de optocht en (verlichte) avondopstelling en natuurlijk de afterparty! De hele dag is één groot feest voor jong en oud. Om alle bezoekers van alle gemakken te voorzien heeft de organisatie twee -gratis- tribunes voor bezoekers die in de loop van de dag ‘loufe biene’ krijgen! Daarnaast zijn er invalidenparkeerplaatsen, te vinden bij Dorpsstraat 177 en op de Corsolaan. Via www.bloemencorsowinkel.nl kan iedereen alvast een kijkje nemen. Hier staan foto’s en filmpjes van vorige Corso’s.

Op Facebook/BloemencorsoWinkel zijn eveneens de laatste nieuwtjes en het promotiefilmpje (met dank aan Ofer Vazana en Patrick Kool) te vinden.

Reclame of sponsoring komt niet op de wagens voor. Daarom vraagt het Corso de volgende entreevergoeding: De toegangsprijzen zijn: kinderen tot 12 jaar € 2,50 en personen ouder dan 12 jaar € 6,-.

advertentie