Belbus laat mantelzorger volgend jaar ook betalen

advertentie

(door Kees Zwaan)

Ik heb de neiging bij iedere economische- of beleidsmaatregel me af te vragen ‘wie wint erbij en wie verliest?’ Kortgeleden las ik dat de Belbus de voorwaarden bijstelt. Tot eind van dit jaar kan een invalide kosteloos een helper meenemen.

Vanaf 2017 zal voor een eventuele helper (mantelzorger) hetzelfde tarief berekend worden. Stel, dat iemand uit Kreileroord naar het Gemini vervoerd moet worden en daar hulp bij nodig heeft. Nu betaalt hij nog ongeveer € 22,- maar volgend jaar het dubbele.

Wie wint er en wie verliest er?  De Belbus is in het leven geroepen om de leefbaarheid van Hollands Kroon in stand te houden. Vooral voor ouderen in de vele kernen die Hollands Kroon heeft, is vervoer erg belangrijk bij het deelnemen aan het sociale leven. Gelukkig is een grote groep ouderen in staat om van eigen vervoer gebruik te maken. Ook ouderen met een wat meer gevulde beurs zullen dankbaar van de Belbus gebruik blijven maken.

Maar een grote groep ouderen, veelal mensen met een laag inkomen, blijft verstoken van deze voorziening. Eenvoudigweg,  omdat deze te duur is. Zij kunnen het niet betalen. Voor het in stand houden van een voorziening als deze is meer subsidie nodig, zodat alle ouderen er gebruik van kunnen maken…

 

advertentie