Basiscursus Fotografie

advertentie

Fotografeer je graag maar wil je nog betere en mooiere foto’s leren maken? Of heb je een spiegelreflexcamera en wil je gebruik maken van meer mogelijkheden die zo’n toestel biedt?

Binnenkort is dit mogelijk omdat ’t Perspectief een basiscursus fotografie organiseert voor leden en niet-leden. In de cursus worden de basisvaardigheden behandeld. De onderwerpen daarin zijn: scherptediepte, bewegingsonscherpte, objectiefgebruik, belichting, flitstechniek en witbalansinstellingen. Je hebt een camera nodig waarbij diafragma, sluitertijd en ISO ingesteld kunnen worden.

‘Onderwezen worden met je eigen camera heeft een meerwaarde omdat je zo de mogelijkheden van je eigen camera volledig kunt benutten’ aldus voorzitter Kees Looijesteijn van de fotoclub ’t Perspectief ‘. De meeste technische en creatieve mogelijkheden van je eigen digitale spiegelreflexcamera komen aan bod, maar je leert ook over compositie, belichting, lenzen en scherptediepte.

Op de vraag waarom de cursussen zo goedkoop worden aangeboden antwoord Kees Looijesteijn dat de bijeenkomsten worden geleid door eigen leden die niets anders willen dan hun kennis, creativiteit en enthousiasme voor fotografie en beeldbewerking over te dragen aan anderen. Of er in de toekomst nog vervolgcursussen worden georganiseerd blijft ongewis. ‘Voorlopig zijn er binnen ’t Perspectief diverse werkgroepen actief die zich specialiseren in aandachtsgebieden als portret en modelfotografie, macrofotografie, natuur- en architectuurfotografie en natuurlijk digitale bewerking zodat cursisten alle mogelijkheden hebben hun opgedane kennis binnen de fotowerkgroep verder uit te breiden’ aldus Looijesteijn.

Het betreft een cursus met praktijkoefeningen van 6 lessen van elk 2 uur. De basiscursus fotografie kost 90 euro voor niet-leden. . Op woensdag 8 maart 2017 start de cursus (overige data in overleg met deelnemers).

Schrijf u snel in, want voor een optimale begeleiding is de groepsgrootte beperkt tot 10 cursisten. Voor meer informatie:  www.fwgperspectief.nl Inschrijving via: Kees@Looijesteijn.nl

advertentie