Baasjes Wieringerwerf zoeken veldje voor hondenspeelplaats

advertentie

Foto: NH Nieuws

WIERINGERWERF – Hondenbezitters in Wieringerwerf willen een mooi veldje om in te richten als hondenspeelplaats. In het dorp geldt een losloopverbod en er is geen goede plek om ze lekker te laten ravotten. Baasjes Oetske van der Kuijl en Barbara Burm willen daar verandering in brengen.

“Het is het allerbelangrijkste dat een hond sociaal is”, legt Barbara uit aan onze mediapartner NH Nieuws, “En dat kunnen ze alleen maar leren door lekker rond te rennen. Niet aan een riempje.” “We zoeken een mooie hondenspeelplaats”, vult Oetske aan, “Ze moeten toch kunnen spelen.”

De dames zijn in gesprek met de gemeente, maar een mooi veldje vinden is nog niet zo gemakkelijk. “Er zijn best veel veldjes die dan weer aan achtertuinen van woningen grenzen. En de gemeente ziet dat niet zo zitten, want dan heb je van iedereen toestemming nodig.” Maar de zoektocht gaat door. Ondertussen hopen ze dat er misschien een particulier is die een mooi veldje  en een groot dierenhart heeft.

Op een speelterrein aan de Marijkestraat laten de dames samen met andere hondenbezitters zien wat ze ongeveer voor ogen hebben: “We zouden het leuk vinden als er bijvoorbeeld een heuvel komt waar ze over heen kunnen, of een oude rioolbuis waar ze doorheen kunnen. Of zo’n houten schans waar we ook mee kunnen trainen”

Ze gaan alles zelf regelen zo gauw er een veldje gevonden is. Van de omheining tot de speeltoestellen. “En de gemeente zorgt voor een poepbak en zakjes”, lacht Barbara, “Dus ook dat is geregeld”.

advertentie