Avondvierdaagse Wieringen start 28 mei

advertentie

HOLLANDS KROON – Binnenkort gaat de Avondvierdaagse Wieringen weer van start. Soroptimistclub Wieringerland is de organisatie die zich inzet om er opnieuw, samen met de wandelaars en vrijwilligers, een mooi festijn van te maken. En ook dit jaar lopen de wandelaars voor twee goede doelen, de speeltuinvereniging De Heldersebuurt en Stichting naar school in Haïti en voor de vier beschikbaar gestelde prijzen.

Speeltuinvereniging de Heldersebuurt in Hippolytushoef, een actieve vereniging die het mogelijk maakt om kinderen op een veilige manier te laten samen spelen op grote klim-, klauter-, glijdtoestellen en meer. Om kinderen uit gezinnen met minder mogelijkheden ook gebruik te kunnen laten maken van de speeltuin, gaat er een deel van de opbrengst van de Avondvierdaagse naar deze vereniging.

Het internationale doel is Stichting naar school in Haïti. De school in het zuiden van Port au Prince is inmiddels is uitgegroeid tot een school waar ruim 800 kinderen onderwijs volgen; van de eerste klas kleuterschool tot en met de derde klas middelbare school. Daarnaast krijgen de kinderen iedere schooldag een warme maaltijd, voor hen vaak de enige maaltijd op een dag. Ook wordt de mogelijkheid geboden op tijdelijk onderdak, medische zorg en hulp aan kinderen die naar andere scholen gaan. Vanuit de school worden projecten opgezet en uitgevoerd om de leefomstandigheden voor de bewoners in het gebied rondom de school te verbeteren.

Soroptimistclub Wieringerland is een serviceclub in de voormalige gemeenten Anna Paulowna, Wieringermeer en Wieringen. Soroptimisten staan voor de positieverbetering van vrouwen en meisjes overal ter wereld, zodat zij in staat zijn om op autonome en authentieke wijze een bijdrage te leveren aan de samenleving. Om geld in te zamelen organiseert de club diverse activiteiten als de Avondvierdaagse en de Tuinronde.

De traditionele voorinschrijvingsavond is op dinsdag 22 mei van 19.00 tot 19.30 uur, in de kantine van het sportcomplex v.v. Succes en h.v. Tonegido. De Avondvierdaagse zelf wordt gehouden van 28 tot en met 31 mei, met start en finish op het sportcomplex. De starttijden zijn als volgt: maandag tot en met woensdag tussen 18.00-18.30 uur voor alle lopers. Op de laatste avond worden de deelnemers traditioneel ingehaald. Het laatste nieuws wordt bijgehouden op de facebookpagina Avondvierdaagse-Wieringen en website Soroptimistclub-Wieringerland.

advertentie