Arthur Japin signeert en presenteert

advertentie

Foto: Arthur Japin (foto gemaakt door Corb!no)

OUDESLUIS – Donderdag 15 november ontvangt het Cultuurkerkje Oudesluis de schrijver en acteur Arthur Japin. Zijn roman Kolja staat sinds verschijnen in de literaire top 3. Japin presenteert en signeert zijn werk en gaat in op vragen uit het publiek.

Bij een groot publiek brak Japin pas door met zijn tweede boek de roman De zwarte met het witte hart, het historische verhaal van de twee Ghanese prinsjes, die in de 19e eeuw naar Nederland werden gebracht en als Hollanders werden opgevoed. Daarna volgden er vele boeken waaronder: Een schitterend gebrek en De Overgave. Zijn roman Kolja stond sinds verschijnen in de literaire top 3.

Laatste boek
Kolja is acht jaar oud en doofstom als de broers Modest en Pjotr Tsjaikovski zich over hem ontfermen. 18 jaar trekken zij met hem op. Reizend door Europa bevrijden zij de jongen uit zijn isolement. Modest leert hem liplezen en feilloos spreken. Dankzij Pjotr lukt het hem muziek te ervaren. Voordat de componist in 1893 sterft, richt hij zijn laatste brief, een smeekbede, aan Kolja.

Als Kolja, inmiddels 25, op de ochtend van Tsjaikovski’s overlijden in Petersburg arriveert, begint hij te twijfelen aan de officiële doodsoorzaak, cholera. De ware toedracht wordt door iedereen stilgehouden. Maar stilte kent voor een dove als Kolja geen geheimen. Stierf de componist een natuurlijke dood of was hij slachtoffer van een complot? ​

Arthur Japin (1956) bezocht het Gymnasium in Haarlem, studeerde Nederlandse taal- en letterkunde en doorliep daar de Theaterschool, waar hij in 1982 afstudeerde. Hij speelde diverse rollen voor radio en televisie en op toneel. Voor zijn roman Een schitterend gebrek ontving hij de Libris Literatuur Prijs. In 2006 schreef hij het Boekenweekgeschenk De grote wereld.

​Bij zijn presentatie kan het publiek vragen stellen en volgt het signeren van de boeken.
Waar:               Cultuurkerkje Noorderweg 14a, 1757 PC, Oudesluis
Wanneer:        Donderdag 15 november 2018
Hoe laat:         Aanvang 20:00 uur, zaal open 19:30 uur
Entree:            12,50 euro pp (excl reservering, incl. koffie/thee bij entree)
Kaarten:          Bij ingang of reserveer: https://cultuurkerkje.nl/kaartverkoop/

 

 

advertentie