Allerzielenviering in Oosterland

advertentie

OOSTERLAND – Op de eerste zondag van november is iedereen van ver en dichtbij van harte welkom in de Michaëlskerk in Oosterland voor de jaarlijkse Allerzielenviering.
Ieder van ons maakt het mee dat je ergens in je leven verdriet ontmoet.

Verdriet met vele vormen en gezichten, maar wellicht raakt de ontmoeting met verdriet ons het meest als we een dierbaar iemand verliezen aan de dood.
Soms weet je dan niet waar je het moet zoeken, omdat verdriet je overmant, overvalt, het hoogste woord heeft en jij geen weerwoord hebt.
Stel je eens voor dat verdriet spreken kon. Stel je eens voor dat zij ons ziet, ons aankijkt en ons iets meegeeft, iets dat waardevol en zinvol is en ons helpt om overeind te blijven.
In de Allerzielenviering horen we het verhaal van Verdriet: troostend en soms confronterend houdt zij ons een spiegel voor en wijst ons zachtjes een weg om te gaan.
Wie wil kan in deze viering een lichtje aansteken voor iemand die je mist, licht dat vertelt van liefde. Teksten en lichtjes worden omlijst door zang van het Museumkoor en de Kindercantorij voor en met de kerkgangers o.l.v Marco Mosk.

Muzikale begeleiding is in handen van Dries Post, orgel en Annet de Groot, contrabas.

De viering begint om 10.30 uur. Vanaf 10.15 uur worden de liederen geoefend, zodat iedereen kan meezingen.  Na afloop is er koffie/thee en gelegenheid elkaar te ontmoeten.

advertentie