Allerzielen in de Michaëlskerk

advertentie

OOSTERLAND – Op zondag 5 november is iedereen van ver en dichtbij weer welkom in de Michaëlskerk in Oosterland voor de jaarlijkse Allerzielenviering, waar we stilstaan bij de mensen om wie we rouwen.
Het thema is dit keer “ De achterblijver” . Bijna iedereen heeft wel in zijn nabije omgeving meegemaakt dat je afscheid moet nemen van iemand die je heel dierbaar is.

Wat gebeurt er met je als je achterblijft, als degene wie je houdt over de grens van de dood gaat en jij niet mee kunt?
Zoveel emoties gaan er dan in je om. Verdriet, leegte, gemis, verbijstering soms; je kunt er immers met je verstand niet bij dat die ene, die je zo lief was, nu niet meer bij je is?
Je zou van alles willen doen of hem of haar terug te halen, nog een keer te zien, maar je staat met lege handen…En dan? Hoe ga je verder? Wie of wat troost je?
In deze viering klinkt een verhaal van lang geleden over een rivier, een boot en een wanhopige achterblijver en eigen verhalen over leven zonder die ene.
Voor wie dat wil is er onder het zingen van een nieuw Lichtliedje gelegenheid een lichtje aan te steken voor degenen die we missen en die leven in ons hart.

De muziek en de liederen nemen in deze viering een belangrijke plaats in. Speciaal voor deze viering werden er o.a. nieuwe liedteksten geschreven op melodieën van Joni Mitchell en Leonard Cohen. De liederen worden voor en met de kerkgangers gezongen door het Museumkoor en de Kindercantorij o.l.v Marco Mosk met Gerard Gerritse, contrabas en Dries post, orgel. Vooraf worden de liederen geoefend met de kerkgangers.

Aanvang: 10.30 uur. Na afloop is iedereen van harte uitgenodigd om te blijven en na te praten bij een kopje koffie/thee.

 

 

advertentie