Alle zwembikkels halen de eindstreep (video)

advertentie

ANNA PAULOWNA – Het was zondag bibberen en afzien bij de Swim to Fight Cancer in het Oude Veer bij Anna Paulowna. Honderden mensen hadden zich langs de waterkant verzameld om alle 138 deelnemers aan te moedigen.

Om 16.20 uur klonk het startschot wat werd gegeven door wethouder Theo Meskers van de gemeente Hollands Kroon. De zwemmers gingen enigszins toch wat bevreesd het water omdat de temperatuur van het water maar net 16 graden was. En éénmaal hierdoor moest je, door de stevige wind, de golven nog zien te trotseren.

Maar alle deelnemers hadden een goed doel voor ogen dus werden er ook geen afvallers genoteerd. Iedereen wist de finishlijn te halen. De één vermoeid en de ander monter en zeer voldaan.

Het totaal opgehaalde bedrag ligt rond de € 78.722,06

De organisatie had de zaken prima voor elkaar en kan nu na de eerste Swim to Fight Cancer al terugkijken op goed geolied evenement. De deelnemers waren ook zeer lovend en zullen graag terug keren op een volgende keer. Alleen de organisatie zelf weet nog net of dat volgend jaar al is. “Eerst dit maar eens laten bezinken”, aldus Yvonne Hoebe.

Met dank aan Roel Hooijschuur van Watersportvereniging Anna Paulowna

Noordkop Nieuws video verslag & reportages

advertentie