Alle registers open in de Michaëlskerk

advertentie

OOSTERLAND – Op zondag 6 januari opent Zin in Oosterland haar jubeljaar met een toast en muziek en wordt de sluier opgelicht van het jaarprogramma voor 2019 in de Michaëlskerk in Oosterland met als motto: “Alle registers open”.

Dit motto is gekozen omdat er in 2019 iets bijzonders te vieren valt! Het is dan namelijk 50 jaar geleden dat in deze prachtige Romaanse kerk door grondleggers Albert van Dorssen en Kees Klein begonnen werd met iets nieuws: een Toeristenkerk. De vernieuwende oecumenische zomervieringen voor toeristen en de concerten voor de restauratie van het Teschemacherorgel vormden de basis voor de uiteenlopende culturele en kerkelijke activiteiten die er nu te vinden zijn. Alle reden dus om uit te pakken.

Zin in Oosterland heeft een gevarieerd en verrassend jaarprogramma samengesteld met een divers aanbod aan vieringen: waaronder een inspirerende wandeltocht op de vooravond van Pasen, een vertelvoorstelling op 5 mei en een muzikale viering over “Elvis en God” met de landelijk bekende ” Elvisdominee” Fred Omvlee; exposities: met medewerking van de Groninger School, een themaexpositie ‘Licht’ en voor het eerst een uitgebreide grafiekmanifestatie; concerten:  te beginnen met het literair concert van Carel ter Linden en Mirjam Karres op vleugel op 13 januari.

In vogelvlucht wordt het jaarprogramma van vieringen, activiteiten, concerten en exposities op 6 januari toegelicht. Na afloop is er gelegenheid om nog even terug te blikken, verhalen te delen of om u in te schrijven voor een werkgroep. Nieuwsgierig naar wat er in 2019 allemaal te beleven valt? Kom kijken en luisteren op 6 januari!

Op 6 januari bent u vanaf 11.00 – 13.00 uur van harte welkom. Vanaf  11.00 uur is er inloop met koffie en thee en kunt u vanaf 11.30 uur deelnemen aan de open koorrepetitie van het Michaelskoor.

Om 12.15 uur begint de presentatie van het jaarprogramma en heffen ze het glas.

advertentie