Alexander op de Weegh stopt als raadslid

advertentie

Hollands Kroon – Woensdag heeft VVD raadslid Alexander op de Weegh zijn ontslag ingediend bij de voorzitter van de raad.

Hij vind dat zijn functie als directeur bij Coöperatie Breedband Hollands Kroon lastig is te combineren met het raadslidmaatschap nu de coöperatie een subsidieaanvraag bij de gemeente heeft gedaan.

De VVD zegt in een verklaring dat zij waardering heeft voor het besluit. Zijn vertrek maakt het mogelijk om binnen de gemeenteraad een zuiver politiek debat te voeren over het wel of niet honoreren van de aanvraag. Dat is goed voor het aanzien van de lokale politiek in Hollands Kroon.

Alexander op de Weegh krijgt van zowel bestuur als fractie veel waardering voor zijn werkzaamheden binnen de gemeenteraad. Zijn vertrek wordt beschouwd als een aderlating. Desalniettemin is de VVD er blij mee dat hij z’n talenten nu vrijuit kan inzetten voor de Coöperatie Breedband Hollands Kroon. Dit is een organisatie zonder winstoogmerk, die een maatschappelijke doelstelling nastreeft; snel internet voor de buitengebieden in onze gemeente. De VVD wenst hem veel succes in de toekomst.

advertentie