Al 30 jaar griezelen in Hippolytushoef

advertentie

HIPPOLYTUSHOEF – Waar een klein dorp groot in kan zijn, dat is het organiseren van een markt die later in heel Nederland door anderen wordt overgenomen en enorm spraakmakend en bekend is. Misschien niet zozeer om zijn marktproducten maar meer om de sfeer er omheen. Griezels in allerlei vormen en maten.

Dit jaar was het bezoekers aantal moeilijk in te schatten maar het was zowel in de middag als in de avond weer lekker druk. En uiteraard komt men niet alleen uit Hollands Kroon maar ook waren er mensen van buiten deze gemeente om eens te kijken op de griezeligste markt van Nederland.

De middenstand van Hippolytushoef haalde 30 jaar geleden de Halloweenmarkt vanuit Amerika naar Hippolytushoef. Al snel wordt dit een groot spektakel en elk jaar wordt het bekender en komen er ook steeds meer bezoekers op af.

Zelfs zoveel dat de organisatie moest gaan vrezen dat door de grote populariteit het uit de hand dreigde te lopen. Op bepaalde plekken op de markt liep het in de avond helemaal vast. Het werd met recht schuifelen langs de kramen. Gelukkig had de organisatie het op tijd in de gaten en nam zijn maatregelen. In de Hoofdstraat worden nu de kramen iets beter gestald en kan het publiek makkelijker doorlopen.

De grote opkomst van de bezoekers betekent natuurlijk wel dat de Halloweenmarkt in Hippolytushoef wijd en zijds bekend staat. Zoals meerdere malen was ook dit jaar weerman Piet Paulusma weer aanwezig om omringd door allerlei griezels het weerbericht in Hart van Nederland te vermelden. Piet mocht als dank voor zijn bezoek nog een zak koeken van bakker Bellis in ontvangst nemen. Op naar Halloween nummer 31.

Foto: Herman Loer

advertentie