Afsluiting Havenstraat in Zijdewind duurt langer

advertentie

Web-banner-BBHK-728x90px

Zijdewind – De provincie Noord-Holland sluit de Havenstraat in Zijdewind langer af dan gepland. De aanleg van de fietsstraat neemt extra tijd in beslag. Het autoverkeer wordt daarom tot en met 16 oktober 2016 omgeleid ter hoogte van het tankstation tot aan De Weel. (Brom)fietsers worden via een tijdelijk fietspad langs het werk geleid.

Omleiding

Het autoverkeer wordt vanaf de Havenstraat omgeleid via de Zandweg naar de Provincialeweg (N241) en vice versa. (Brom)fietsers kunnen over een tijdelijk fietspad rijden. De woningen in de Havenstraat blijven bereikbaar.

Uitloop werkzaamheden

De afsluiting van de Havenstraat stond oorspronkelijk gepland voor de periode 21 maart tot en met 27 mei 2016. Door onvoorziene omstandigheden lopen de werkzaamheden verder uit en zijn de werkzaamheden ook eind augustus nog niet volledig klaar. Naar verwachting is dit deel van de fietsstraat 16 oktober 2016 ingericht.

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt, 0800- 0200600 (gratis) of een e-mail sturen naar infoN241@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn ook te volgen via www.noord-holland.nl/N241.

De provincie Noord-Holland werkt op diverse plekken aan de N241 om de doorstroming en verkeersveiligheid in het gebied te verbeteren. De N241 krijgt een nieuwe weginrichting tussen Schagen en het Verlaat. De nieuwe weg kenmerkt zich straks door een bredere hoofdrijbaan, zes extra rotondes, twee nieuwe bruggen, een parallelweg voor landbouw- en bestemmingsverkeer en meer ruimte om veilig te fietsen. In de loop van 2017 is het werk aan dit deel van de N241 afgerond.

 

advertentie